Ilisimatusarfimmi - ujarlerpoq

Pressemeddelelse: Bæredygtighed, innovation og entreprenørskab i uddannelserne

20.08.2018

I uge 34 får Ilisimatusarfik besøg af professor Jay Friedlander fra College of the Atlantic i Maine.

Formålet med Jays besøg er at inspirere os til at arbejde mere med bæredygtighed, innovation og entreprenørskab i videregående uddannelser - men også at arbejde tværfagligt med integration af teori og praksis.

Under besøget afholder vi derfor både et åbent seminar, hvor flere uddannelsesinstitutioner i Grønland deltager - og vi afholder en intern workshop på Ilisimatusarfik.

Jay Friedlander har udviklet en model, The Abundance Cycle, hvor bæredygtighed bliver en integreret del af det strategiske arbejde. Ved at bruge modellen, så sikres det at både økonomiske, miljømæssige og menneskelige forhold overvejes i det strategiske arbejde. Modellen er udviklet på basis af alsidig erhvervserfaring samt solid undervisningserfaring, og den har vist sig at være brugbar og effektiv for både studerende og virksomheder.

College of the Atlantic har lang erfaring i arbejdet med bæredygtighed, innovation og entreprenørskab - og de har gode erfaringer med at kombinere teori og praksis, så studerende erhverver nyttige kompetencer.

Afdelingen for Økonomiske & Erhvervsmæssige Studier på Ilisimatusarfik har i foråret 2018 brugt modellen og lavet et pilotprojekt omkring bæredygtigt entreprenørskab, hvor studerende i faget "Sustainable entrepreneurship" har lavet projekter i samarbejde med erhvervslivet i Maniitsoq. Resultaterne var her så gode, at vi planlægger at fortsætte faget.

Afdelingsleder Anne Lise Kappel udtaler: "Vi ser frem til at få nogle udbytterige dage med Jay Friedlander, så flere undervisere bliver uddannet i at bruge værktøjet og blive endnu bedre til at kombinere teori og praksis i undervisningen til gavn for de studerende og deres kommende arbejdsgivere".

Ilisimatusarfik afholder også et offentlig foredrag, hvor Jay Friedlander vil fortælle om College of the Atlantic, og hvordan de arbejder med bæredygtighed og kombinationen af teori og praksis i undervisningen.

Foredraget afholdes d. 22. august kl. 19.00 på campus Ilimmarfik.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Pisussat

Ilisimatusarfik pisussat

Atuaruk

Tusagassiuutit

Ilisimatusarfik tusagassiuutini

Atuaruk