Ilisimatusarfimmi - ujarlerpoq

Fremtidens forskere

13.03.2018

Ph.d.-kurset: Videnskabelige
kompetencer & Arktisk forskning

I denne uge mødes en gruppe Grønlandske forskerspirer i Nuuk. De er samlet i forbindelse med afholdelse af Ph.d. kurset: Videnskabelige kompetencer & Arktisk forskning ved Ilisimatusarfik den 11.-16. Marts. Der er i alt sytten deltagere på kurset og de der ikke allerede er i gang med et Ph.d. projekt, har enten planer om, at starte op snart eller er ansat ved universitetet i forvejen. Under kurset opbygger deltagerne gode, generelle videnskabelige kompetencer indenfor blandt andet akademisk skrivning, formidling, videnskabsteori, feltarbejde og forskningsetik.

De Ph.d. studerende, som deltager på kurset kommer fra forskellige discipliner og arbejder med forskning indenfor en bred vifte af områder som eksempelvis hepatitis, arbejdsmarked, rubiner, aldring, livskvalitet og folkeskolen. Det der kendetegner dem er at de alle bedriver forskning med fokus på at skabe viden som kan belyse og hjælpe med at løse aktuelle problemstillinger i vores samfund. 

De Ph.d. studerende vil i fremtiden blive en del af rekrutteringsgrundlaget i det akademiske miljø i Grønland. Nogen vil blive forskere og undervisere, mens andre vil besætte centrale stillinger med fokus på projektledelse, vidensproduktion og strategisk planlægning i virksomheder og hos myndigheder og organisationer. Det er derfor vigtigt at uddannelsen er på højeste internationale niveau, forklarer Ph.d. skoleleder ved Ilisimatusarfik, Anne Merrild Hansen. ”Det sikrer vi ved at bruge to bedømmere på minimum lektor niveau fra udenlandske universiteter, når de studerendes afhandlinger skal vurderes”. Når en Ph.d. studerende har indleveret sin afhandling og den er bedømt egent til forsvar, skal den studerende mundtligt forsvare afhandlingen overfor bedømmelsesudvalget, som udgøres af i alt tre medlemmer, en fra Ilisimatusarfik og altså to eksterne eksperter indenfor det emne som afhandlingen handler om.

Phd 

FOTO: fra venstre: Parnuna Egede, Verena Hupport, Paneeraq Noahsen, Karsten Rex, Naja Carina Steenholdt, Manumina Lund Jensen, Majken D. Poulsen, Mitdlaraq Lennert, Signe Ravnholdt, Mette Mørup Schlütter, Bonnie Jensen

 

Fakta 

Ilisimatusarfik har siden 2001 udbudt en 3 årig Ph.d. uddannelse indenfor områderne: 

  • Arktiske studier – pædagogik og uddannelsesvidenskab
  • Arktiske studier – sundheds- og samfundsforhold
  • Arktiske studier – kultur, sprog og samfundsforhold 

I løbet af de sidste 10 år er der i alt 11 der har modtaget Ph.d. graden ved Ilisimatusarfik.

Der er i alt 17 ph.d. studerende indskrevet på Ph.d. skolen i 2018.

Uddannelse af en Ph.d. studerende koster cirka 2 mio. kr. Det dækker løn til den studerende, kurser, vejledning, bøger, rejser og meget andet. Prisen varierer lidt fra projekt til projekt. 

Nogle studerende får deres uddannelse finansieret via stipendier fra fonde. Andre får deres uddannelse betalt af deres arbejdsgiver eller af partnere såsom virksomheder og myndigheder, der har en interesse i at der forskes indenfor et bestemt område. 

Ph.d. studerende, der arbejder sideløbende med deres uddannelse, er som regel 4-6 år om at gennemføre et ph.d.-forløb.

For at blive ph.d.-studerende skal man have en uddannelse på kandidat/master niveau.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Pisussat

Ilisimatusarfik pisussat

Atuaruk

Tusagassiuutit

Ilisimatusarfik tusagassiuutini

Atuaruk