Ilisimatusarfimmi - ujarlerpoq

Din fremtid i Arktis

13.02.2015

Hvor ser du dig selv om 5-10 år?

Hvordan tror du Grønland  og Arktis vil forandre sig i de kommende årtier?

Hvad kan folk i andre lande lære af folk der bor i Arktis?

 

På Statens Naturhistoriske Museum i København er vi ved at lave research en udstilling om fremtiden i Arktis, og vi vil gerne høre din mening og din historie:

Fredag den 13. februar kl. 10.30 (udenfor auditoriet) 

Udstillingen, som vi researcher til, hedder Our Arctic Future og er rekvireret af det danske udenrigsministerium, og den skal via danske ambassader rejse verden rundt. Denhandler om, hvad Arktis er for et område, om naturen og de mennesker, der bor der. Den handler om muligheder og udfordringer for både natur og menneske – nu og i fremtiden, navnlig set i lyset af klimaforandringerne. Hvordan ser fremtidsudsigterne ud for de mennesker, der bor i Arktis, for erhverv, turisme og brug af de ressourcer, der findes i området?

Udstillingen orienterer sig både mod bløde værdier og hårde facts – den fantastiske natur, menneskers håb og drømme m.m. på den ene side og politiske strategier, konsekvenser af klimaforandringer, udvikling af erhverv m.m. på den anden side. Udstillingen er en plancheudstilling og vil blive båret af det visuelle kombineret med tekst, billedtekster, citater og evt. uddrag af lyrik. 

Udstillingen tager udgangspunkt i et Rigsfællesskabs-perspektiv, og afsenderen af udstillingen er det danske udenrigsministerium. Modtagerne er både “almindelige” mennesker, men i særdeleshed også journalister og meningsdannere. Udstillingen vil blive vist over hele verden, på ambassader, gallerier, universiteter eller under åben himmel. 

Arbejdet er så samtidig et første skridt af museets egen research til udstillingen om Grønland i det store nye naturhistoriske museum, som skal åbne i København om fem år.

 

Vi håber på at se dig. 

De bedste hilsener

Birgitte Rubæk, projektleder, Statens Naturhistoriske MuseumAttavissat

Assigiinngitsut aqqutigalugit attavigisinnaavatsigut

Atuaruk