Ilisimatusarfimmi - ujarlerpoq

Dialogmøde om kompetencer

19.11.2015

Dialogmøde om bedre anvendelse og anerkendelse af uformelle kompetencer

Invitation til dialogmøde om bedre anvendelse og anerkendelse af uformelle kompetencer Grønland har en udfordring: En alt for stor gruppe mennesker har ikke en formel uddannelse efter folkeskolen.

Det er et problem for den enkelte, fordi det begrænser deres livsmuligheder. Det er også et problem for samfundet og for virksomhederne, at der ikke er tilstrækkeligt med lokal, uddannet arbejdskraft.

Men at man ikke har en formel uddannelse, betyder ikke, at man er uden kompetencer. Mange af de mennesker, der i dag står uden uddannelse besidder en række uformelle kompetencer, som vil kunne anvendes i både eksisterende og nye sektorer. Og det er nødvendigt at komme i gang med at bruge dem.

Vi har ikke råd til at lade en relativt stor gruppe mennesker være udenfor samfundet - og vi har ikke tid til at vente 2-3 generationer på, at uddannelsesniveauet løfter sig.

Spørgsmålet er, hvordan vi som samfund kan blive bedre til at anerkende og anvende disse kompetencer?

Greenland Perspective initiativet har, med støtte fra Dr. Frederik Paulsen (Ferring Pharmaceuticals) startet et projekt som skal analysere udfordringen og komme med konstruktive forslag. Målet er offentliggørelse af en samlet analyse primo 2016, som skal danne grundlag for konkret handling.

Vi vil derfor gerne invitere relevante aktører fra erhverv, organisationer og forskningsinstitutioner til dialogmøde om, hvad analysen skal indeholde og om konkrete forslag til at løse udfordringerne.

På dialogmødet vil der være oplæg fra flere aktører, og publikationen Everybody on board, som beskriver udfordringen, vil blive præsenteret. Målet med dialogmødet er at høre så mange relevante aktører som muligt og at indsamle konkrete ideer, som kan bidrage til at blive bedre til at anerkende og anvende uformelle kompetencer. 

 

Hvornår: torsdag d. 19. november kl. 09.00 - ­12.00 

Hvor: lokale 1 på Ilimmarfik

Der vil være en let morgenmad fra kl. 08.45Oqalugiarnerit KNR

Ilisimatusarfimmi oqalugiaatigineqarsimasut knr.gl-ikkut tusarnaakkit

KNR-imut linki

Paasisimasalik

Immikkut ilisimasalittavut ajornanngitsumik attavigikkit

Atuaruk