Ilisimatusarfimmi - ujarlerpoq

Offentligt foredrag: Som Fanden læser Koranen - Islamisk Stat og den moderne jihadisme

29.02.2016

Teologisk Forening på Ilisimatusarfik inviterer til offentligt foredrag v/ Andreas Lysholt Mathiasen, cand.mag. i arabisk, Københavns Universitet: "Som Fanden læser Koranen - Islamisk Stat og den moderne jihadisme".

I kølvandet på mange terrorangreb i Vesten siden 2001 har vi set en ofte tilbagevendende diskussion i medierne om, hvorvidt Islam er en voldelig religion. Mens der på den ene side hævdes, at “terror ikke har noget med Islam at gøre”, finder man gerne en selvbestaltet islamkritiker på den anden side med en påstand om, at “Islam er voldelig i sin natur”. Begge påstande er ideologiske og unuancerede.

Ideen om at en bestemt religion skulle være enten voldelig eller fredelig i sin essens, giver i sig selv ikke mening ud fra et religionsvidenskabeligt perspektiv. Religiøse tekster fortolkes af mennesker, og for at forstå hvordan en religiøs tradition forholder sig til et emne, må man således ikke blot læse de kanoniske religiøse tekster, men i særdeleshed forstå de historiske fortolkningstraditioner, der knytter sig hertil.

I dette foredrag vil Andreas Lysholt Mathiasen illustrere hvilke fortolkningstraditioner tidens mest omtalte terrorbevægelse, Islamisk Stat, trækker på i sin ekstreme udlægning af Koranen og profeten Muhammeds lære.

Ud over at kaste lys over det teologiske fundament for den jihadististiske bevægelse, vil foredraget demonstrere, hvordan Islamisk Stat “markedsfører” sig ideologisk på internettet.

 

Hvor: auditoriet på Ilimmarfik

Hvornår: mandag d. 29. februar kl. 19.30

 

Efter foredragene vil der være spørgsmål og diskussion

Der serveres kaffe og kage i pausen

Der er fri adgang - og alle er velkomneOqalugiarnerit KNR

Ilisimatusarfimmi oqalugiaatigineqarsimasut knr.gl-ikkut tusarnaakkit

KNR-imut linki

Paasisimasalik

Immikkut ilisimasalittavut ajornanngitsumik attavigikkit

Atuaruk