Ilisimatusarfimmi - ujarlerpoq

Kurser i litteratursøgning, publiceringsstrategi & biblo-software

18.09.2020 - 16.10.2020

Målgruppe:

  • Ph.d.-studerende
  • Adjunkter med ph.d.-forløb
  • Junior-forskere
  • Specialestuderende

Steven Arnfjord, som er leder af Afdeling for Samfundsvidenskabelige Studier, byder med sammen med Ph.d.-skolen ved Ilisimatusarfik velkommen til tre fyraftenskurser om litteratursøgning, publiceringsstrategier og biblo-software.

Steven skriver om kurset:

Jeg har i flere omgange stødt på ph.d.-studerende, specialeskrivere og forskere, der leder efter kollegaer at snakke med om disse ting. Så her kommer et tilbud om tre fyraftenskurser, som er henvendt til jer, der skal til at vænne jer til at publicere i forskellige fora. Det er temaer som jeg godt selv kunne have ønsket mig, da jeg var ph.d.-studerende.

Inden kurset skal deltagerne medbringe en bærbar og være logget på internettet. Derudover skal man gerne have installeret programmerne Mendeley (windows) eller Zotero (windows / mac). Ligeledes skal man downloade den seneste BFI-liste.

Hvis man som ph.d.-studerende deltager ved alle tre kurser, vil der kunne tildeles 0,5 ECTS-point.

Kurserne vil foregå:

  • Part I: d. 18. september 2020, kl. 14.30 - 16.00 i lokale 1 (campus Ilimmarfik)
  • Part II: d. 02. oktober 2020, kl. 14.30 - 16.00 i lokale 1 (campus Ilimmarfik)
  • Part III: d. 16. oktober 2020, kl. 14.30 - 16.00 i lokale 1 (campus Ilimmarfik)

Tilmelding til kurset er senest fredag d. 11. september 2020 til clss@uni.gl (kurset afholdes kun, hvis der er mindst 5 deltagere).

Part I: Litteratursøgning til state-of-the-art-afsnit

Vi ser på Scopus, Google Scholar, og øvrige teknikker til at søge og skaffe litteratur under vores betingelser på Ilisimatusarfik. Vi gennemgår teknikker til struktureret og ikke så struktureret litteraturreview.

Hvad er et state-of-the-afsnit, og hvad skal vi med det?

Part II: Bibliografi-software og citationssystemer

Vi gennemgår bibliografi software fra Mendeley og Zotero. Vi ser på, hvordan disse kan integreres med MS-Word og bruges til at lave litteraturlister - men også litteratursøgning og meget andet. Vi ser også på, hvorledes softwaren kan sættes op til at anvende citations-stilarter som Harvard, Vancouver og APA.

Part III: Publikationsstrategier, BFI og peer-review som læring

Her introduceres til BFI-systemet, som ikke gælder på Ilisimatusarfik. Vi diskuterer publikationsstrategier og hvorfor noget er bedre end andet. Forskellen mellem de videnskabelige reviewede publikationer og formidlingspublikationer - og hvorfor begge er vigtige. Hvordan finder man f.eks. et publiceringsmiljø? Hvorfor man ikke skal frygte et peer-review og hvordan man forholder sig til afslag, major-revision og minor-revision.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nutaarsiassat

Ilisimatusarfik pillugu nutaarsiassat

Atuaruk

Tusagassiuutit

Ilisimatusarfik tusagassiuutini

Atuaruk