Ilisimatusarfimmi - ujarlerpoq
Taamaatitsineq

Offentligt foredrag med historiker Bo Lidegaard om Henrik Kauffmann

22.10.2020

Ilisimatusarfik er glade for at invitere til offentligt foredrag med historiker Bo Lidegaard om Henrik Kauffmann.

Henrik Kauffmann spillede som Danmarks uregerlige udsending til Washington under anden verdenskrig og i begyndelsen af den kolde krig en afgørende rolle for Grønlands og Danmarks skæbne i de år og for vores videre historie.

Historikeren Bo Lidegaard udgav i foråret bogen "Uden mandat, en biografi om Henrik Kauffmann 1888-1963" - og i august kom Christina Rosendahls film, "Vores Mand i Amerika", der er inspireret af Bo Lidegaards bøger.

Ilisimatusarfik har inviteret Bo Lidegaard til Nuuk for at fortælle historien om, hvordan USA’s, Grønlands og Danmarks historie blev vævet sammen - og om forholdet mellem de tre lande gennem de sidste 80 år. 

  • Hvornår: torsdag d. 22. oktober 2020, kl. 16.00 - 18.00
  • Hvor: kantinen på campus Ilimmarfik (der vil også være live-streaming på vores Facebook side

Bo Lidegaard er historiker og blev i 1996 dr.phil. på en disputats om Henrik Kauffmann, der i høj grad kredser om USA’s strategiske interesser i Grønland. Lidegaard er født i Nuuk. Han arbejdede 1984-2005 i Udenrigsministeriet og 2005-11 som departementsråd i Statsministeriet. 2011-16 var han chefredaktør for Politiken. Siden har han især arbejdet som forfatter og udenrigspolitisk rådgiver.Kommunikationskontor

Kom nemt i kontakt med vores kommunikationskontor

Læs mere

Nutaarsiassat

Ilisimatusarfik pillugu nutaarsiassat

Atuaruk

Tusagassiuutit

Ilisimatusarfik tusagassiuutini

Atuaruk