Ilisimatusarfimmi - ujarlerpoq

Maria Ackrén

Lektori, ph.d., forskningskoordinatori
Inuiaqatigiilerinermik, Aningaasaqarnermik Tusagassiornermillu Ilisimatusarfik
Inuiaqatigiilerinermik Ilisimatusarnernut Immikkoortortaq
Ilimmarfik, Manutooq 1 
Postboksi 1061 
3900 Nuuk
Ini: C231
Oq.toqq.: +299 38 56 63
E-mail: maac@uni.glMaria Ackrén er lektor i Politologi ved Instituttet for Samfund, Økonomi og Journalistik ved Afdelingen for Samfundsvidenskabelige studier.

Som lektor har jeg arbejdet ved Ilisimatusarfik sedan 2011, men jeg har også undervist og forsket ved Åbo Akademi i Finland sedan 2005 og været gæsteunderviser ved Mittuniversitetet i Östersund i Sverige. Min forskningsprofil er fokuseret på selvstyrende områder i verden med særskilt fokus på de nordiske selvstyrende områder Grønland, Færøerne og Åland. Jeg interesser mig også for internationale relationer i en arktisk/grønlandsk kontekst, ø-studier, regionale partier samt kvalitative metoder. Min forskning ligger typisk i gråzonen mellem komparativ og international politik.

MA er aktiv i følgende netværk: UArctic Network on Geopolitics and Security, Global Research Network on Comparative Territorial Autonomies og lignende netværk. MA er docent ved Åbo Akademi i Finland og affilieret forsker ved Ålands fredsinstitut, the Institute of International Affairs and its Research Centres, the Centre for Small State Studies and the Centre for Arctic Policy Studies at University of Iceland. MA har deltaget i forskellige nordiske og internationale projekter.