Adgang til bacheloruddannelsen i jura forudsætter - ud over en gymnasial uddannelse med et eksamenskaraktergennemsnit på mindst C (7) - opfyldelse af følgende krav:

Ilisimatusarfik kan tillade ansøgere at søge optagelse på et andet grundlag end de forudsatte adgangskrav, hvis ansøgeren har faglige kvalifikationer, der kan sidestilles hermed, og Ilisimatusarfik skønner, at ansøgeren vil kunne gennemføre uddannelsen.
Studieordning (2021)
Studieordning (2019) med tillæg
Herunder kan du kort se uddannelsens kursusudbud for forårssemestret 2024. Download studieordningen for at se detaljerede beskrivelser af uddannelsens samlede kursusudbud.
2. semester
Forfatnings- & selvstyreret ( 15 ECTS )
Formålet med forfatningsretten er at skabe forståelse for forfatningsrettens regler og grundbegreber, herunder forfatningsrettens placering i det juridiske system.
Med selvstyreretten er det formålet at skabe en forståelse for Grønlands forfatningsretlige position inden for riget samt at beskrive selvstyrets grundlag og overordnede opbygning.
Familie- & arveret ( 10 ECTS )
Formålet med faget er, at den studerende skal tilegne sig viden om og indsigt i reglerne om retlig regulering af familiemedlemmers indbyrdes forhold, herunder reguleringen af forhold mellem børn og forældre samt indgåelse og ophævelse af ægteskab.
Formålet med faget er endvidere, at den studerende skal tilegne sig viden om den retlige regulering af arveforhold.
EU-ret ( 5 ECTS )
EU-ret bygger oven på undervisningen i forfatnings- og selvstyreret.
Formålet med EU-ret er at give den studerende grundlæggende kendskab til Den Europæiske Unions institutioner samt de væsentligste materielle regler inden for fri bevægelighed.
Endvidere vil Grønlands OLT-associeringsaftale med EU blive inddraget samt EU-rettens indirekte betydning for grønlandsk ret.
4. semester
Obligationsret ( 10 ECTS )
Faget bygger på den viden, der er opnået i især faget formueret og bibringer et fagligt fundament for faget selskabsret og andre formueretlige discipliner.
Formålet med faget er at bibringe den studerende indsigt og forståelse for den generelle retlige regulering af forholdet mellem to eller flere kontraktparter og sammenhængen mellem obligationsretten og de formueretlige specialdiscipliner.
Faget køres sammen med et andet semester på denne uddannelse.
Arctic law ( 5 ECTS )
This bachelor course is taught in English.
Arctic Law is primarily built on international law but also draws on political science and economics.
Arctic law introduces the student to the legal principles and rules that govern the Arctic and teaches the student the legal and political tools available to solve contemporary issues in the region.
Forvaltningsret 1 ( 10 ECTS )
Formålet med faget forvaltningsret 1 er, at den studerende skal opnå grundlæggende færdigheder i den almindelige forvaltningsret og kunne anvende disse på konkrete problemstillinger.
Selskabsret ( 5 ECTS )
Faget selskabsret bygger på viden, der er tilegnet i fagene formueret og obligationsret og har som sit selvstændige formål at give den studerende viden om de fundamentale selskabsretlige regler og principper samt at give et overblik over og kendskab til de mest almindeligt brugte selskabsformer i Grønland.
6. semester
Bevillingsret ( 5 ECTS )
Formålet er at give den studerende en grundlæggende indsigt i den offentlige bevillingsret og herunder et særligt indblik i finanslovens bevillingssystem, dens opbygning og funktion som lov.
Til belysning af finanslovsrettens indtægtsside gives den studerende endvidere en introduktion til dele af skatteretten.
Lovteknik ( 5 ECTS )
Formålet med faget er at give den studerende et indgående kendskab til de lovtekniske retningslinjer for udarbejdelse af retsforskrifter (love, bekendtgørelser og cirkulærer m.v.) i Grønlands Selvstyre og kommunerne.
Bachelorprojekt ( 20 ECTS )
Formålet med bachelorprojektet er at lære den studerende at indsamle og systematisere materiale til udarbejdelse af en skriftlig fremstilling af et eller flere konkrete selvvalgte problemer inden for et eller flere af bacheloruddannelsen i juras centrale emner.
Den studerende skal endvidere i et klart juridisk sprog formidle indholdet af problemet/problemerne og argumenterne for dets/deres løsning systematisk.
Emne og problemformulering samt disposition aftales med den tildelte vejleder, før skrivning påbegyndes.
Pisortat inatsisaannik inatsisilerituunngoruit ilisimatusarfimmi fuldmægtigitut imaluunniit Namminersorlutik Oqartussani kommuniniluunniit siunnersortitut atorfinissinnaavutit.
Aamma qularnanngilaq suliffeqarfinnit pisortanit pigineqartunit soqutigineqassasutit.
Kandidatinngorniarlutit masterinngorniarlutilluunnit ilinniaqqinnissamut periarfissaqarsinnaavutit.